Sol og vand politikSommer og sol er forbundet med megen glæde, men også en hvis fare. For megen sol kan give hudkræft. (Kræftens bekæmpelse anbefaler man påfører solcreme ved UV-index fra 3 og opefter). For megen varme, giver væsketab. Derfor er det vigtigt at følgende bliver overholdt (læs videre under billedet.

Forældrenes andel:

Barnet skal være smurt ind på hele kroppen i solfaktor når de møder om morgenen, samt medbringe hovedbeklædning der skygger både øjne og nakke, samt en sol T-shirt/skjorte.

 

Børnehavens andel:

Solbeskyttelse

Vi sørger for at smøre børnene ind i solfaktor inden børnene går på legepladsen ved middagstid. Vi leverer solfaktor til dette brug (min. Faktor 20). Hvis forældrene skulle have specielle ønsker om mærke eller faktor, skal de selv medbringe dette og placere det i barnets garderobe.

Vi ifører børnene bøllehat og t-shirt når de befinder sig ude i solen.

Skygge:

Vi har mange skyggemuligheder på legepladsen. Dels det store bøgetræ, dels halvtagene. Samtidig opstiller vi parasoller fra morgenstunden, så der er altid mulighed for skygge, når man befinder sig ude. Der vil altid være en stue åben, så børnene har mulighed for at trække indenfor, når de har behov for dette.

Hvis vi indtager måltider ude, vil dette altid foregå i skyggen. Fortrinsvis indtager vi kun et måltid udendørs.

Væske:

Vi har en vand-bar stående til fri afbenyttelse. Vi opfordrer jævnligt børnene til at drikke masser af "vandsjusser" i løbet af dagen. I forbindelse med måltider bliver børnene også skyndet til at drikke vand.